Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
PREP-kurser 
Illustration venligst udlånt af Center for Familieudvikling.
Parforholdskurserne kan hjælpe jer til at holde den gode kontakt under en udsendelse. Illustration: Center for Familieudvikling. 

Få bedre kommunikation i parforholdet 

Veterancentret tilbyder soldater og veteraner praktiske kurser, der fokuserer på kommunikative redskaber til et bedre parforhold.

Mange ægteskaber og parforhold er fra tid til anden under et stort pres på grund af børn, økonomi og en stresset hverdag med fuldtidsjob, fritidsinteresser og meget andet. Særligt for mange ansatte og tidligere ansatte i Forsvaret er parforholdet udfordret, når den ene part udsendes til internationale missioner.

Udsendelser presser parforholdet og familielivet. Hvor veteranen måske har brug for ro, når han eller hun kommer hjem, har partneren brug for aflastning. I anerkendelse af de særlige udfordringer på hjemmefronten, som ansatte i Forsvaret og deres partnere er udsat for, tilbyder Veterancentret flere gange årligt PREP-kurser til veteraner og deres partnere over hele landet. 

Kommende kurser:

I tager PREP-kurset som et intensivt weekendkursus lørdag og søndag på et af Forsvarets etablissementer. På grund af covid-19 har flere kurser i løbet af foråret været aflyst. Der vil snart blive meldt nye datoer ud for kurser i 2021. De næste kurser er:


 • 27. til 28. juni 2020 i Karup - Aflyst grundet covid-19
 • 19. til 20. september 2020 på Høveltegård (venteliste)
 • 24. til 25. oktober 2020 på Aalborg kaserner (venteliste) 
 • 21. til 22. november 2020 i Karup (venteliste)

Kurser i 2021


 • 6. til 7. februar 2021 på Aalborg kaserner
 • 20. til 21. marts 2021 på Flyvestation Karup
 • 17. til 18. april 2021 på Høveltegård
 • 18. til 19. september 2021 i Høvelte
 • 9. til 10. oktober 2021 på Flyvestation Karup
 • 13. til 14. november 2021 på Aalborg kaserner

Hvad er PREP?

PREP står for Prevention & Relationship Education Program eller oversat til dansk: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold. Programmet er udviklet i USA og baserer sig på mere end 30 års forskning. PREP bliver brugt både i det amerikanske, svenske og norske forsvar.

PREP er for par i alle aldre og livsfaser, der ønsker at arbejde med deres parforhold. Det er et undervisningsprogram for voksne, som er bygget op ud fra viden om, hvad der fremmer, og hvad der hæmmer gode relationer i mellem partnerne. PREP er internationalt et af de mest velbeskrevne og forskningsbegrundede kursusprogrammer for par.

Programmets formål er at forebygge uhensigtsmæssige udviklinger i parforholdet og være en håndsrækning til par, der ønsker at øge kvaliteten i forholdet og i deres familieliv.

Illustration venligst udlånt af Center for Familieudvikling.

På kurserne er det jeres forhold, der er i centrum. I får undervisning i plenum sammen med andre par, men når I skal arbejde med kursets temaer, foregår det alene mellem jer og eventuelt en af kursets undervisere. Illustration: Center for Familieudvikling. 

 

Kursets temaer

Kurset er bygget op omkring 10 temaer, hvoraf et er særligt udviklet til Forsvaret. Nogle af temaerne er:


 • Kærlighed
 • Kommunikation
 • Forsoning  
 • Vejen videre
Sidst opdateret 22-07-2020 - kl. 10:40

Brochure

Læs om PREP

Myter og fakta om PREP

PREP er ikke parterapi, men et kursus, der via praktiske og håndgribelige samtalemetoder og øvelser udvikler jeres evner til at kommunikere bedre i jeres parforhold.

I skal ikke arbejde i grupper, og I skal ikke fortælle private ting om jer selv og jeres parforhold til de andre deltagere. På kurset arbejder I kun sammen med jeres partner.

Kontakt os

For information og tilmelding kontakt: Fritz Lundfort

vetc-ds02@mil.dk  
7281 9721

Certificeret kursus

Læs mere om PREP-konceptet.

Veterancentret er certificeret i PREP-kurserne af Center for Familieudvikling.