Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
PREP-kurser 
Illustration venligst udlånt af Center for Familieudvikling.
Parforholdskurserne forsøger blandt andet at gøre det klart for jer som par, om I er på vej det samme sted hen eller har forskellige forventninger. Illustration: Center for Familieudvikling. 

Få bedre kommunikation i parforholdet 

Veterancentret tilbyder soldater og veteraner praktiske kurser, der fokuserer på kommunikative redskaber til et bedre parforhold.

Mange ægteskaber og parforhold er fra tid til anden under et stort pres på grund af børn, økonomi og en stresset hverdag med fuldtidsjob, fritidsinteresser og meget andet. Særligt for mange ansatte og tidligere ansatte i Forsvaret er parforholdet udfordret, når den ene part udsendes til internationale missioner.

Udsendelser presser parforholdet og familielivet. Hvor veteranen måske har brug for ro, når han eller hun kommer hjem, har partneren brug for aflastning. I anerkendelse af de særlige udfordringer på hjemmefronten, som ansatte i Forsvaret og deres partnere er udsat for, tilbyder Veterancentret flere gange årligt PREP-kurser til veteraner og deres partnere over hele landet. 

Kommende kurser:

I kan vælge at tage PREP-kurset som et intensivt weekendkursus lørdag og søndag på et af Forsvarets etablissementer. De næste kurser er:


 • 25. til 26. november 2017 i Nymindegab
 • 10. til 11. februar 2018 på Aalborg kaserner
 • 17. til 18. marts 2018 på Høveltegaard
 • 21. til 22. april 2018 i Karup
 • 25. til 26. august 2018 på Almegård kaserne
 • 06. til 07. oktober 2018 på Aalborg kaserner
 • 17. til 18. November 2018 på Høveltegaard

Hvad er PREP?

PREP står for Prevention & Relationship Education Program eller oversat til dansk: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold. Programmet er udviklet i USA og baserer sig på mere end 30 års forskning. PREP bliver brugt både i det amerikanske, svenske og norske forsvar.

PREP er for par i alle aldre og livsfaser, der ønsker at arbejde med deres parforhold. Det er et undervisningsprogram for voksne, som er bygget op ud fra viden om, hvad der fremmer, og hvad der hæmmer gode relationer i mellem partnerne. PREP er internationalt et af de mest velbeskrevne og forskningsbegrundede kursusprogrammer for par.

Programmets formål er at forebygge uhensigtsmæssige udviklinger i parforholdet og være en håndsrækning til par, der ønsker at øge kvaliteten i forholdet og i deres familieliv.


Kursets temaer

Kurset er bygget op omkring 14 temaer, hvoraf to er særligt udviklet til Forsvaret. Nogle af temaerne er:


 • Kærlighed og forelskelse
 • Forventninger
 • De fire faresignaler
 • Kommunikation og Tale-Lytteteknik
 • Tilgivelse
 • Engagement og forpligtelse
 • Venskab og glæde

Forsvaret  har i samarbejde med Center for Familieudvikling udarbejdet to nye kapitler kaldet ”PREP i Forsvaret”, som er målrettet særligt til soldater.  Læs mere i vores brochure her
Sidst opdateret 09-11-2017 - kl. 14:35

Brochure

Læs mere i brochuren om PREP.

Myter og fakta om PREP

PREP er ikke parterapi, men et kursus, der via praktiske og håndgribelige samtalemetoder og øvelser udvikler jeres evner til at kommunikere bedre i jeres parforhold.

I skal ikke arbejde i grupper, og I skal ikke fortælle private ting om jer selv og jeres parforhold til de andre deltagere. På kurset arbejder I kun sammen med jeres partner.

Kontakt os

For information og tilmelding kontakt: Projektleder Anne Hartmann-Madsen

vetc-rra01@mil.dk 
7216 3277

Certificeret kursus

Læs mere om PREP-konceptet.

Veterancentret er certificeret i PREP-kurserne af Center for Familieudvikling.