Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
Rehabilitering i Forsvaret 
Under rehabiliteringen i Veterancentret udreddes veteranens funktion i forbindelse med fremtidige jobmuligheder.
En soldat, som er blevet enten fysisk eller psykisk såret under international udsendelse, og som ikke længere er egnet til tjeneste i Forsvaret, bliver tilbudt rehabilitering ved Veterancentret. 

Samarbejde under rehabilitering 

Veterancentret tilbyder rehabilitering til visse skadede veteraner. Bliv klogere på, hvordan rehabiliteringen kan påvirke den kommunale sagsbehandling.

Hvis en veteran vurderes at have pådraget sig en fysisk eller psykisk skade, som er relateret til udsendelsen, og som gør veteranen uegnet til at varetage sin jobfunktion i Forsvaret, vil veteranen blive visiteret til et rehabiliteringsforløb med henblik på vurdering og styrkelse af medarbejderens arbejdsevne.

Rehabiliteringsforløbet gennemføres i tæt samarbejde og dialog med landets kommuner. Det er Veterancentret der – i samarbejde med Forsvarets øvrige myndigheder samt kommunerne – koordinerer veteranernes rehabilitering.

Forsvarets rehabiliteringsforløb er tilrettelagt med henblik på at sikre, at samarbejdet mellem Forsvaret og kommunerne kan foregå så gnidningsfrit og udbytterigt som muligt.

Som sagsbehandler vil du ofte kunne drage nytte af det udredningsarbejde, som Veterancentrets beskæftigelsesrådgivere foretager under veteranens rehabiliteringsforløb.


Veterancentret tilbyder

Når en veteran har pådraget sig en udsendelsesrelateret fysisk eller psykisk skade, vil der ofte komme flere aktører i spil.

En sagsbehandler fra kommunens jobcenter vil naturligvis blive involveret i veteranens forløb, og for psykisk skadede veteraners vedkommende vil medarbejdere fra psykiatrien også ofte være aktører i sagsforløbet.

Derudover har Forsvaret en række tilbud om støtte og rådgivning, som mange skadede veteraner vælger at benytte sig af. Som sagsbehandler eller medarbejder i psykiatrien kan du således opleve at indgå i samarbejde med beskæftigelsesrådgivere, socialrådgivere, opsøgende rådgivere og psykologer fra Forsvarets Veterancenter.

Sidst opdateret 18-07-2018 - kl. 13:58

Kontakt os

Veterancentret
Ringsted Kaserne
Garnisonen 1
4100 Ringsted

Døgntelefonen
7281 9700
vetc-myn@mil.dk