Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Estiske og danske veteraner løber side om side for velgørenhed

Indholdsområde

 
 
Blue Heptica Run Copenhagen 2019
Både børn og voksne var trukket i løbetøjet da den estiske ambassade inviterede til Blue Heptica Run Copenhagen 2019. 

Estiske og danske veteraner løber side om side for velgørenhed 

Søndag deltog veteraner og pårørende fra både Danmark og Estland i et velgørenhedsløb for estiske veteraner.

28-04-2019 - kl. 12:20

Af Sebastian Søby

Den 28. april mødtes løbeglade veteraner og pårørende på Kastellet I København for at deltage i Blue Heptica Run Copenhagen 2019, et velgørenhedsarrangement for estiske veteraner.

Løbet, som kan sammenlignes med Danmarks flagdag for udsendte soldater den 5. september, er arrangeret af den estiske ambassade, og blev i år afholdt for anden gang i København. Donationerne fra løbet går til the Estonian Association of Wounded Warriors, som støtter sårede estiske veteraner.

Både danske og estiske veteraner og deres pårørende deltog i løbet, som startede med en fysisk test med mave- og armbøjninger, inden deltagerne blev sendt ud på den 3,2 kilometer lange løberute rundt på Kastellet.

En fælles historie
Blue Heptica Run er i år en særlig begivenhed, da det også markerer 800 års fælles historie mellem Danmark og Estland. Historien fortæller, at Dannebrog faldt ned fra himlen under slaget ved Lyndanise i Estland d. 15. juni 1219. Flaget blev grebet af Valdemar 2. Sejr, som med det i hånden førte sine tropper til sejr.