Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Karen-Inge Karstoft
Karen-Inge Karstoft er cand.psych., ph.d., forsker ved Veterancentrets videncenter og affilieret forsker ved Københavns Universitet. 

Forsker får juniorforskerpris 

Veterancentrets forsker, Karen-Inge Karstoft, får Dansk Psykolog Forenings Juniorforskerpris 2019. Hun får blandt andet prisen for at have været med til at vise, at en one-size-fits-all behandling er for unuanceret et syn på traumebehandling.

12-07-2019 - kl. 11:19
Af Karen Dahlin

Der er mange rosende ord til cand.psych. og ph.d. Karen-Inge Karstoft fra Dansk Psykolog Forening, der netop har offentliggjort, at de tildeler Karen-Inge Karstoft deres juniorforskerpris 2019.

Foreningen fremhæver blandt andet i deres bedømmelse hendes omfattende internationale samarbejder vedrørende PTSD og psykotraumatologi , der har ført til en række store studier, ligesom hendes forskning har været med til at udvikle psykologien som videnskab.

”Det er rigtig dejligt at blive anerkendt for mit arbejde, og ikke mindst at det ikke er hvem som helst, men dygtige kollegaer i bedømmelsesudvalget, der har fundet min forskning god og solid. Prisen kaster også lys over Veterancentrets forskning indenfor traumer og veteranområdet i det hele taget, så jeg er både glad og stolt,” siger Karen-Inge Karstoft.

Karen-Inge Karstoft forsker for tiden i, om det er muligt at forudsige udvikling af PTSD og andre psykiske lidelser hos soldater efter en traumatiske hændelse ved brug af maskinlæring. Maskinlæring er en metode, hvor man lærer en computer at genkende komplekse mønstre i store mængder data.

Karen-Inge Karstoft præsenterer sit arbejde med maskinlæring
Karen-Inge Karstoft holdt oplæg for den nye forsvarsminister den 4. juli om hende og forskerkollegaens arbejde med maskinlæring. Foto: Karen Dahlin