Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Inspirationsdag for forsvarsministeren

Indholdsområde

 
 
Anne-Line Ussing
Der er livlig debat blandt deltagerne på forsvarsministerens inspirationsdag. 

Inspirationsdag for forsvarsministeren 

Hvordan går det med veteranindsatsen, og hvad kan gøres bedre? Det er nogle af de spørgsmål, som mere end 200 deltagere debatterer på en inspirationsdag, som forsvarsminister Trine Bramsen har inviteret til.

25-11-2019 - kl. 13:28
Af Karen Dahlin

Mere end 200 deltagere fra alle grene af det danske samfund lige fra psykiatrien over kommunerne til de frivillige veteranaktører og faglige organisationer debatterer i dag den danske veteranindsats forud for en kommende evaluering af Forsvarets veteranindsats.

Det er forsvarsminister Trine Bramsen, der har indbudt til inspirationsdagen med fem forskellige temaer: Beskæftigelse, Rehabilitering, Børn og pårørende, Forebyggelse og Anerkendelse.

Blandt deltagere en René Pamperin, der er daglig leder af Veteranhaven og selv er veteran og lider af PTSD.

”Jeg vil rigtig gerne bidrage med min viden fra Veteranhaven, hvor vi ser de dårligste veteraner og deres pårørende. Hvis jeg kunne klone mig selv, så ville jeg gerne være med i flere grupper, men det kan jo ikke lade sig gøre,” siger René Pamperin, der har valgt at deltage i workshoppen om rehabilitering.

Forsvarsministeren indledte inspirationsdagen hvorefter deltager gik ud i grupper for at bidrage med indspark til den kommende evaluering.

”Jeg har været rundt i de forskellige grupper, og jeg er vildt imponeret over, hvor engagerede alle er, og jeg er sikker på, at forsvarsministeren og Veterancentret kommer hjem med mange gode overvejelser over den indsats, som vi yder overfor vores veteraner,” siger stabschef og fungerende chef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik Taanum Andersen.

Evalueringen forventes gennemført inden Flagdagen den 5. september 2020.