Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
 

Ny kalender målrettet veteraner 

Danmarks Veteraner og Veteranstøtten har skabt en ny veteranportal, som skal samle alle arrangementer rettet mod veteraner et sted.

08-11-2019 - kl. 08:15
Af Kristina Schønnemann Jensen

En ny portal har set dagens lys. På veteranportal.dk inviterer foreningerne Danmarks Veteraner og Veteranstøtten nu alle veteranaktører til at lægge deres arrangementer, planlagte ture, weekendophold eller undervisningsforløb ind i en fælles kalender. Håbet er ifølge landsformand for Danmarks Veteraner, Niels Hartvig Andersen, at portalen skal blive dét sted, hvor veteraner i hele landet vil klikke sig klogere på, hvilke aktiviteter de kan deltage i.

”Vi har hørt fra både veteranaktørerne, politikere, men også veteranerne selv, der siger, ’vi kan ikke finde ud af, hvem der laver hvad, hvorfor og hvornår’,” siger landsformand Niels Hartvig Andersen og fortsætter:

”Samtidig har vi også set sidste år, at der mangler en fælles planlægning, så der var eksempelvis to sommerlejre for veteraner og deres familier, som lå i samme uge, og to cykelarrangementer for veteraner, som også lå i samme periode, og det er bare rigtig dårlig planlægning,” siger formanden.

Veteranportal’en er stadig i opstartsfasen, og Niels Hartvig Andersen håber meget på, at andre foreninger eller aktører har lyst til at lægge deres caféaftener, weekendture, sommerlejre eller de mere fagligt orienterede workshops ind.

”Jo flere aktiviteter, der bliver lagt ind, jo bedre bliver portalen,” siger han.

Om veteranportal.dk

Portalen er en platform, hvor veteranaktører og frivillige kan tilmelde deres arrangementer til kalenderen uden redigering af Danmarks Veteraner og Veteranstøtten. På siden kan veteraner og pårørende søge et givent arrangement frem efter eksempelvis dato, lokalitet eller ved fritekst.