Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyt undervisningsspil om at være barn til en udsendt

Indholdsområde

 
 
Illustration af en ældre pige med tøvende ansigtsudtryk med sin mor og lillebror, mens faren i uniform ses i baggrunden
 

Nyt undervisningsspil om at være barn til en udsendt 

Veterancentret har skabt en interaktiv spiloplevelse, som skal lære elever i 4. - 6. klasse, hvordan det er at have en far eller mor, der er udsendt for Forsvaret.

04-09-2020 - kl. 08:00

Af Sebastian Søby, Veterancentret

Det er aften. Du kan høre, far og mor skændes nedenunder, så du lister ud på trappen. Du går ned i køkkenet til dem. Far sidder ved køkkenbordet, og mor har våde øjne. ”Hvorfor skændes i?” Spørger du. ”Vi skændes ikke,” siger far og kigger op. De fortæller dig, at far skal udsendes i et halvt år. Du kan mærke en klump i halsen. Men hvordan reagerer du?


Det er et af de valg, eleverne sammen skal tage, når de kaster sig ud i at spille Julie, et helt nyt undervisningsspil fra Veterancentret til elever i 4. – 6. klasse. I spillet følger man Julie på 12 år, mens hendes far er udsendt. Spillet giver eleverne et indblik i, hvad det vil sige at have en far eller mor, der er udsendt på en international mission for Forsvaret. Gennem Julies historie vil eleverne tale om følelser som savn, bekymring, stolthed og glæde.


En del af større oplysningsmateriale

Julie bliver senere på efteråret en del af et større oplysningsprojekt i Varde Kommune, hvor skoler og børnehaver skal afprøve et nyt undervisnings- og dialogmateriale. Efter at have samlet erfaringer ind i Varde Kommune er hensigten at  udbrede oplysningspakkerne til resten af landet.

Materialet, som er udviklet og samlet af Veterancentret og Varde Kommune, består af fire pakker, der er målrettet henholdsvis børnehave, indskoling, mellemtrin og udskoling.

Formålet er dels at styrke elevernes viden om, hvordan det er at have en far eller mor, der er udsendt, og dels at gøre det nemmere for de børn, der oplever at skulle undvære en forælder, at snakke om det med både skolekammerater og voksne.


Julie er udviklet af Play Circle for Veterancentret.

Bestil nu

Skoler kan gratis bestille et klassesæt med 7 spil, en lærervejledning og adgang til en online version af materialet, som kan bruges i undervisningen.

Bestil Julie ved at kontakte Veterancentret på 7281 9700 eller vetc-myn@mil.dk.
Et udsnit af tre af kortene, som eleverne skal tale om
De forskellige spillekort fortæller om en oplevelse, Julie har, hvor eleverne skal tale om og beslutte, hvordan Julie reagerer.