Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Indholdsområde

 
 
Veterancentrets tre brobyggere har til opgave at hjælpe akut, når veteraner eller pårørende har brug for det.
Fra højre mod venstre er det Britt S. Madsen, Betina S. Gjesing og Anne E. Wilkinson, der udgør Veterancentrets hold af brobyggere.  

Portræt af en brobygger 

Veterancentrets Britt S. Madsen har skiftet militærhistorien ud med jobbet som brobygger i Veterancentret, hvor hun hjælper veteraner, der har akut brug for hjælp.

14-11-2017 - kl. 08:20
Af Kristina Schønnemann Jensen

Forsvarsavisen sætter i denne måned fokus på jobbet som brobygger, som blev etableret i 2017 i Veterancentret. I alt er der ansat tre medarbejdere, som alene arbejder med veteraner, der har meget komplekse og akutte udfordringer.

Den ene af de tre er Britt S. Madsen, som har en helt særlig baggrund. For Britt har nemlig skiftet interessen for militærhistorie ud med det sociale arbejde helt tæt på Danmarks mest udsatte veteraner.

Læs portrættet af Britt og hvordan en brobygger arbejder i Forsvarsavisen.

Fakta om Veterancentrets brobyggere

  • Brobyggerne skal primært være tilknyttet veteraner, der har akutte og komplekse sager i kortere perioder i modsætning til Veterancentrets medarbejdere, der arbejder med enkeltsager i længere forløb.
  • Brobyggerne skal bygge bro mellem Veterancentrets beredskab og indsatser, der kan ligge i kommunalt, statsligt eller frivilligt regi.
  • Brobyggerne skal også udvikle løsninger i veteranens netværk, så det i højere grad end nu bliver inddraget.
  • Brobyggerfunktionen er etableret i 2017 på baggrund af et forslag fra Dansk Folkeparti.