Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Smuk julegudstjeneste i godt selskab

Indholdsområde

 
 
Gudstjeneste med kor og solist i Sct. Bendts kirke
I front er det Henrik Lind Hansen, der synger Til den danske veteran og bag ham koret Kulturrødderne. Foto: Kristina Schønnemann Jensen 

Smuk julegudstjeneste i godt selskab 

Veterancentret holdt julegudstjeneste i dag d. 5. december.

05-12-2018 - kl. 15:00
Af Kristina Schønnemann Jensen

Den traditionsrige Sct. Bendts Kirke i Ringsted lagde rammerne til Veterancentrets julegudstjeneste. På kirkebænkene var der inviteret en masse repræsentanter fra de danske veteranorganisationer, kollegaer og chefer i Forsvaret og kommunens borgere, som havde lejlighed til at komme forbi.


Sang til veteranen

Gudstjenesten blev forskønnet med musik af dels Livgardens Tamburkorps, dels koret Kulturrødderne og solist Henrik Lind Hansen. Sammen opførte de sagen ”Til den danske veteran” over Leonard Cohens klassiker Hallelujah.

Gustjenesten foregår i tæt samarbejde med sognepræst Hans Henrik Fuglsang-Damgaard.

Efterfølgende var der en mindre reception ved Ringsted Kultur- og Musikskole, hvor Livgardens Tamburkorps underholdte med et potpourri af julemelodier.

Længst fremme i kirken chefen i Veterancentret med flere.
Fra venstre mod højre feltpræst Katrine Blinkenberg, hærprovsten Thomas Hansen Beck, direktør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Laila Reenberg, chef for Veterancentret oberst Susanne Kiholm Lund og Vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse Peter Wass.