Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Solrød og Veterancentret i ny samarbejdsaftale

Indholdsområde

 
 
Oberst Susanne Lund og Niels Hörup med kuglepenne foran samarbejdsaftalerne
Oberst Susanne Kikholm Lund og borgmester Niels Hörup underskrev en samarbejdsaftale mellem Veterancentret og Solrød Kommune i denne uge. 

Solrød og Veterancentret i ny samarbejdsaftale 

Solrød Kommune har underskrevet en samarbejdsaftale med Forsvarets Veterancenter, der skal understøtte kommunens veteraner.

23-05-2019 - kl. 12:30
I denne uge underskrev borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, en samarbejdsaftale med Veterancentret. Samarbejdsaftalen er en del af projektet Fælles om veteraner, hvor Veterancentret rækker ud til Danmarks 98 kommuner for at vedligeholde og etablere nye samarbejder.

”Vi har allerede et fortrinligt samarbejde med Veterancentret i dag, og det samarbejde styrker vi nu yderligere med denne samarbejdsaftale, hvor vi forpligter vores organisationer til at samarbejde endnu tættere,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Vi har en forpligtelse til at støtte op om de mennesker – og deres pårørende – der har været udsendt i Danmarks tjeneste og har ydet en helt særlig indsats. På byrådets vegne glæder det mig derfor, at vi nu sikrer, at vi i samarbejde med Veterancentret bedst muligt kan bruge hinandens kompetencer til at yde den anerkendelse og støtte, der er behov for.”

Solrød Kommune er kommune nr. 34, der har underskrevet en samarbejdsaftale med Veterancentret, og kommunen hylder i forvejen veteranerne på den årlige flagdag for veteraner den 5. september. Samtidig støtter Solrød Kommune en nylig etableret veterancafe for Greve- og Solrødborgere, og i dagligdagen er der et stort fokus på at udbrede viden om Veterancentrets muligheder fx i forhold til rådgivning og forskning til kommunens relevante personale.

Fakta om Fælles om veteraner

  • Samarbejdskonceptet Fælles om veteraner forløber over to år, hvor Veterancentrets vil kontakte alle 98 kommuner i Danmark for at indgå eller forny en samarbejdsaftale.

  • Det er Veterancentrets lokale medarbejdere, der er indgangen til det gode samarbejde og forhåbentlig kan blive et velkendt ansigt i kommunen.

  • Forsvarets Veterancenter tilbyder psykologbehandling og socialfaglig rådgivning til alle veteraner, der har skader efter en udsendelse, og deres pårørende. Derudover støtter centrets rådgivere veteraner inden for blandt andet beskæftigelse, uddannelse og netværk, ligesom de handler på akutte problemer og opsøger sårbare veteraner.

Kontakt os

Kontakt Veterancentrets kommune- og regions-konsulenter på

7281 9700 
vetc-myn@mil.dk