Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Træning som middel til et bedre liv

Indholdsområde

 
 
Gudrún sidder blandt tre andre veterankoordinatorer til undervisningsdag
Gudrún L. Höskuldsdóttir er ny veterankoordinator i Guldborgsund Kommune. Her er hun til undervisningsdag med nogle af landets andre veterankoordinatorer. Foto: Kristina Schønnemann Jensen. 

Træning som middel til et bedre liv 

Guldborgsunds nye veterankoordinator Gudrún L. Höskuldsdóttir vil bruge idræt og fysisk træning til at nå kommunens veteraner.

18-03-2019 - kl. 09:28

Af Kristina Schønnemann Jensen

Gudrún L. Höskuldsdóttir er veteranernes nye indgang til Guldborgsund Kommune, der netop har vedtaget en veteranstrategi. Hun er uddannet ergoterapeut og har været ansat i fire år i Guldborgsund Kommune med forskellige fysiske tilbud samt undervisning til borgere med stress, angst og depression. Og de erfaringer, forventer hun vil komme hende til gode, når hun skal arbejde med veteraner.

”Fysisk træning løfter altid stemningen, og når man træner, så får man et skud gratis endorfiner, som man kan bruge til at arbejde mod en bedre tilværelse,” siger Gudrún L. Höskuldsdóttir, der startede som veterankoordinator i november.

Derfor har hun tanker om at bruge denne kombination af motiverende samtaler og fysisk aktiviteter såsom yoga eller måske bare det at mødes for at gå en tur, som et led i sit arbejde som veterankoordinator.

”Det at komme ned og træne sammen med mig, det virker på nogle måske ikke så krævende, som hvis man skal mødes til en samtale inde hos kommunen,” siger Gudrún L. Höskuldsdóttir.


Fællesskabet i førertrøjen

En af de ting, der har bekræftet hende i, at veteraner kunne være spændende at arbejde med, er arbejdet med et fællesskab. Det oplevede hun blandt andet, da hun i sommer var navigatør i Ride 4 Rehab, et ambitiøst cykelprojekt af Dansk Idrætsforbunds Soldaterprojekt, hvor fysisk og psykisk skadede veteraner cyklede fra Frederikshavn til København.

”Jeg fik mulighed for at lære en masse veteraner at kende og kunne se, hvordan de voksede med opgaven. Der var en del, der af forskellige årsager måske ikke havde fået trænet så meget, som det kræver at køre Danmark rundt, men den stædighed og det sammenhold, de fik fra fællesskabet, det løftede dem. Det var meget smukt at se,” siger Gudrún L. Höskuldsdóttir


Klar til samarbejde

Der er mange på veteranområdet, der arbejder med idræt, og derfor har Gudrún L. Höskuldsdóttir allerede haft flere følere ude hos mulige samarbejdspartnere. I januar deltog hun i Veterancentrets to opsamlinger efter et andet stort sportsevent for veteraner, Invictus Games, for at suge til sig.

”Jeg vil gerne se, hvordan andre arbejder med fysisk træning og personlige mål. Efter sådan nogle store events er det meget normalt, at der kan komme en nedtur bagefter for atleten, og derfor er det interessant at se, hvordan man så følger op og griber ind."

Om Gudrún L. Höskuldsdóttir

  • Du kan kontakte Guldborgsunds nye veterankoordinator Gudrún L. Höskuldsdóttir på telefon 25180379.

  • Gudrun Lønborg er uddannet ergoterapeut tilbage i 2010 og har været ansat i kommunen i fire år.

  • Gudrun Lønborg har samtidig med veteranområdet også holdtræning og undervisning for andre borgere, der arbejder mod at komme i arbejde.

Veterankoordinatorer

Læs mere om veterankoordinatorer
 
Flere kommuner vælger at oprette en koordinator eller nøgleperson for veteraner.