Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Undervisningsmateriale til 'Uden min far'

Indholdsområde

 
 
Uden min far
Hvordan er det at være Oliver, når hans far med FN til Sydsudan at arbejde? Dét spørgsmål tager nyt undervisningsmateriale til folkeskolens ældre og mellemste klasser udgangspunkt i. 

Undervisningsmateriale til 'Uden min far' 

Et nyt undervisningsmateriale til filmen 'Uden min far' skal lære elever, hvordan det er at have en forælder, der er udsendt.

25-03-2020 - kl. 22:06
Af Sebastian Søby

Veterancentret har sammen med Røde Kors og produktionsselskabet Made By Us udviklet et nyt undervisningsmateriale til danske skolebørn. Materialet tager udgangspunkt i dokumentarfilmen ”Uden min far”, som følger Oliver og hans familie i det halve år, hvor faderen er udsendt som FN-soldat til Sydsudan.

”Uden min far” handler om de tanker og bekymringer, der præger Oliver, mens hans far er udsendt. Undervisningsmaterialet lægger op til at arbejde med familierelationer, savn og venskab samtidig med, at eleverne lærer om dokumentarfilm som genre, krigens regler og Røde Kors, FN og NATOs rolle i konfliktzoner. 

Materialet er gratis og er målrettet to trin: 4.-6. klasse og 7.-9. klasse i fagene dansk, familiekundskab, samfundsfag og billedkunst. 

Du finder links til filmen og downloader materialet her.