Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Veterancentret underskriver samarbejdsaftaler på Flagdagen

Indholdsområde

 
 
Borgmester fremviser den underskrevne samarbejdsaftale for publikum ved markeringen af Flagdagen. Foto: Hans Kirk Sørensen
Borgmester i Høje Taastrup Michael Ziegler viser samarbejdsaftalen frem, flankeret af 1. viceborgmester Lars Prier til venstre og Veterancentrets opsøgende rådgiver Tine Yding Jensen til højre. Foto: Hans Kirk Sørensen 

Veterancentret underskriver samarbejdsaftaler på Flagdagen 

Frederiksberg, Høje Taastrup, Hørsholm og Hedensted Kommuner underskriver i dag samarbejdsaftaler med Veterancentret. Dermed har halvdelen af landets kommuner indgået en samarbejdsaftale.

05-09-2019 - kl. 13:00

Af Kristina Schønnemann Jensen

På Frederiksberg, i Høje Taastrup, Hørsholm og Hedensted bliver der i dag blevet givet hånd på det gode samarbejde for og med veteraner. Her har Veterancentret nemlig indgået og fornyet samarbejdsaftaler med de tre kommuner. Det sker på en særlig dag, hvor Danmark markerer Flagdagen for Danmarks Udsendte mænd og kvinder.

Aftalen sætter to streger under, at både kommune og Veterancenter ønsker at være fælles om at støtte de veteraner, der måtte have brug for det.

"At både Frederiksberg, Høje Taastrup, Hørsholm og Hedensted vælger at indgå en samarbejdsaftale netop i dag på Flagdagen, det er et stærkt signal at sende," siger chefen for Veterancentret, oberst Susanne Kiholm Lund, der ikke selv kunne underskrive aftalerne, da hun skulle deltage i det officielle Flagdags-arrangement på Kastellet, i Holmens Kirke og på Christiansborgs Slotsplads.


Samarbejdsaftaler med halvdelen af kommunerne

Med de nye samarbejdsaftaler på Flagdagen har Veterancentret nu indgået samarbejdsaftaler med godt halvdelen af landets kommuner. I alt 47 samarbejdsaftaler er det blevet til siden 1. marts 2018, hvor Veterancentret skød et kommunalt samarbejdsprojekt i gang, kaldet Fælles om Veteraner. 

”De her samarbejdsaftaler handler om, at både Veterancenteret og kommunen ønsker vores veteraner det bedste, og derfor går sammen om at skabe rammerne for det. Kommunerne har for eksempel rigtig meget at sige i sager om arbejdsmarkedstilknytning, familie- eller boligforhold, mens vi i Veterancentret har helt andre tilbud om behandling og rådgivning til veteraner. Vi kan rigtig meget hver for sig, men endnu mere, når vi rækker ud til hinanden og bruger hinanden,” siger chefen for Veterancentret, oberst Susanne Kiholm Lund.

Samarbejdsaftaler - en del af Fælles om Veteraner

  • Samarbejdsaftalen med Frederiksberg, Høje Taastrup, Hørsholm og Hedensted Kommuner er en del af samarbejdskonceptet kaldet Fælles om veteraner.

 

  • Fælles om veteraner forløber over to år, hvor Veterancentret vil kontakte alle kommuner i Danmark for at indgå eller forny en samarbejdsaftale.

 

  • Det er Veterancentrets lokale medarbejdere, der er indgangen til det gode samarbejde og forhåbentlig kan blive et velkendt ansigt i kommunen.