Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Nyt hold veteraner skal til Invictus Games i Holland

Indholdsområde

 
 
Kenneth Hyldtoft på en af de to cykeldicpliner under Invictus Games, Sydney 2018.
Stor opbakning fra holdkammerater og pårørende er en vigtig del af oplevelsen for deltagerne ved Invictus Games. Her er det Kenneth Jepsen Hyldtoft, der heppes  frem i cykelløbet ved Invictus Games 2018 i Sydney. Foto: Brett Hemmings, Getty.   

Nyt hold veteraner skal til Invictus Games i Holland 

Danmark deltager ved Invictus Games 2020 i Holland. Deltagelse i Invictus Games projektet er med til at styrke veteranernes personlige rehabilitering og udvikling.

12-03-2019 - kl. 09:45
Af Anders V. Fridberg, Forsvarskommandoen

Danske veteraner er med, når Invictus Games 2020 skydes i gang i den hollandske by Haag i maj 2020. Danmark har også deltaget ved de tidligere udgaver af legene i 2014, 2016, 2017 og 2018.

 Det danske hold bliver på 24 veteraner, der har fået fysiske eller psykiske skader efter at have været udsendt for Forsvaret. 

I Haag skal de danske veteraner konkurrere i ni forskellige sportsgrene. Men selv om der er medaljer på spil, kommer de sportslige resultater i anden række i det danske Invictus Games projekt. Formålet med den danske deltagelse er at styrke veteranernes personlige rehabilitering og udvikling.

"Invictus Games er en vigtig begivenhed, som er et godt supplement til andre tilbud til veteraner. Vi har oplevet, hvordan veteranerne udvikler sig i løbet af den periode, projektet løber over, og vi har set, at deltagerne har kunnet overføre deres udvikling fra projektet til andre dele af deres liv," siger forsvarschef general Bjørn Bisserup.

Han besøgte det danske Invictus Games hold i Toronto i 2017.

Kristian Bech Poulsen brøler
Kristian Bech Poulsen brøler sin begejstring ud efter konkurrencen i styrkeløft ved Invictus Games 2018. foto: Matt King, Getty.

En af de veteraner, der har fået et mærkbart udbytte af at deltage i Invictus Games, er Kristian Bech Poulsen, der har PTSD efter en udsendelse til Afghanistan. Khristian Bech Poulsen deltog ved Invictus Games i 2018, hvor han deltog i svømning og styrkeløft.

"Det er den bedste medicin, jeg har fået i forhold til at tackle min sygdom. Det har givet mig en masse livskvalitet og et håb om, at man kan komme videre, selv om man har PTSD. Jeg havde en masse fordomme om, hvad PTSD giver af begrænsninger, men Invictus Games viste mig, at man kan udfordre sin PTSD og rykke sig," siger Kristian Bech Poulsen.

Kristian Bech Poulsen har siden, han kom med i Invictus Games projektet, købt sig ind som medejer i et cross fit center, og han har alene siden hjemkomsten fra Sydney i november 2018 tabt sig 20 kg.

Det danske hold til Invictus Games 2020 findes ved en række træningssamlinger, der begynder i sensommeren 2019. Ud over at træne i de forskellige discipliner gennemgår deltagerne også et personligt udviklingsprogram.

Fakta

  • Invictus Games er et internationalt idrætsstævne for veteraner med fysiske eller psykiske skader. Det er den britiske Prins Harry, der har taget initiativ til stævnet.

  • Invictus Games har tidligere været afholdt i London i 2014, Orlando i 2016, Toronto i 2017 og Sydney i 2018.

  • Invictus Games 2020 vil omfatte deltagere fra 19 lande, der skal konkurrere i ni sportsgrene.

Følg det danske hold

Følg Invictus Denmark på facebook.