Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar

Hovedmenu

Menu

 
 
 

Amerikanske og danske warriors knyttede bånd

Indholdsområde

 
 
Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste
En af de inviterede organisationer på skydebanen i Aalborg var A Hero USA, som er grundlagt af Purple Heart-modtager kaptajn Lee Stuckey fra US Marine Corps. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste 

Amerikanske og danske warriors knyttede bånd 

40 skadede amerikanske veteraner fik en tour de Danmark under Warrior Week Denmark.

24-08-2017 - kl. 12:30
Af Kristina Schønnemann Jensen

Der skal trykkes hånd med Statsministeren, springes i tårn hos Jægerkorpset og tømmes magasiner på skydebanen, når Warrior Week Denmark for første gang afholdes på dansk jord den 21-28. august.

Her har arrangøren bag, organisationen Veteranskytterne, inviteret 40 skadede amerikanske veteraner på besøg. Tidligere på året havde Veteranskytterne nemlig repræsenteret de danske farver i den amerikanske udgave af Warrior Week i Virginia. Formålet er at vise deres gæster, hvad det danske Forsvar kan præstere og derigennem anerkende deres indsats.

Et af højdepunkterne for de amerikanske veteraner er netop besøget ved Jægerkorpset i Aalborg. For omkring 15 af amerikanerne har selv en fortid i specialstyrkerne og kunne relatere til de særlige arbejdsbetingelser og opgaveløsninger, som Jægerne er kendt for. 

Hos Jægerkorpset sprang veteranerne tårnspring, gik på skydebanen og fik også lejlighed til at se specialstyrkens materiel. Og selvom det ikke var planen, var der endda et par stykker, der fik muligheden for at springe tandem, da vejret i det nordjyske viste sig fra den bedste side.

Fra Aalborg er veteranerne taget videre til Oksbøl, Marienborg, Jægerspris og Kastellet, inden de afslutter ugen med afskedsmiddag på Moltkes Palæ i København fredag aften.